معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني
طبعا كل شى حاولت انه احطت بالصور والصور راح تشرح الاشكال ولو انها المرة هذا مش اوى يعنى بس حاولت اجيب
الاشكال الى تحبوها اكثر شى
طبعا هذه العجينه بستخدمها من عشر سنين
اخدتها من الماما بس هى بتستخدم الزيت اكثر شى وانا الزبدة وانا بعمل بيها
كل شى يخطر على بالك وديما بعتمدها وما حاولت اغير لعجينة تانية لانها
ضابطه معى وكل من يذوقها عندى يعتقد انها جاهزة والله على ما اقول شهيد
والاشكال شفتها فى مواقع اجنبيه وبعضها عربيه والبعض عندى من قبل والان
نخليكم مع المقادير
وهده المقادير:
3اكواب دقيق
3 ملاعق حليب بودرة
ملعقة ونص خميرة
نص ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
3_4 م ك زيت زيتون او زبدة الى تحبيه
وماء او حليب للعجن
الطريقة:
اولا ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند
ترتفع وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة
ونخلطهم مع بعض وبعدين نجيب الزبدة شوية زيت ونفركها كويس مع الدقيق وهذه
خطوة مهمه وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما
كان العجن اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال
المطلوبة وبس.
ملاحظة: انا ساعات بدل ما ازيد الماء اذا كانت تبى اكثر اضيف حليب واعجنها بيها تجى تجنن
وبالنسبة للدهن بيض مع حليب العلب واللون نستخدم ملون اى لون تبيه شرحته تحت
نسيبها تختمر انا ساعات نص ساعة واذا عندى وقت ساعه ونبدا باول شكل وهو المراوح
اولا: المراوح
والحشوة هنا كانت عبارة عن:
لحم مفروم معصج مع بصل وبهارات بالطريقة العادية وضفت ليه زيتون وبقدونس وجبنه تشدر وبطاطس مسلوقه
نعملهم كور ونحشى بيهم المراوح وتقدرى تستخدمى اى حشوة تحبيها
ثانيا: العصافير
المرة هذا كنت مستعجلة ما جت كويسه كثير
وهذه باللون الاخضر تقدرى تستخدمى صبغة عادية لى لون تضيفيها لمية العجن
وحسب ما تبى اللون تبى غامق تضيفى لون اكثر تبى فاتح تضيفى بس شوية ونلفها
مثل العقدة
والعيون نستخدم كبش قرنفل او فلفل اسود حبوب
ثالثا : السمكة
الحشوة كانت عبارة عن تونه مع شويه شطه وزيتون وجبنه فيلادلفيا نخلطهم مع بعض ونحشى بيها الى تبيه
رابعا: الوردة
نحشيها جبنه مع سبانج مطبوخة بالطريقة العادية ومرة هده حشيتها جبنه للتوضيح بس والمعجنات الاولات عملت حشوة السبانخ
خامسا: ورد الجورى
وفى العادة نحشيها جبنه كيرى او مثلثات مع شوية زعتر هالمرة زيتون للتوضيح
سادسا: المعجنات الملفوفة
سابعا: بيتزا الاطراف المحشية بالنقانق
بيتزا عادية وباى حشوة تحبى بس نحشى اطرافها نقانق مقطعة صغير
تحمرت منى شويه
الان نجى للصلصة البيتزا والصور تشرح الطريقة بالتفصيل
طريقة الصلصة:
نجيب طماطم ناضج
ونعمل بيه اربع فتحات خفيفة سطحية شوفوا الصورة وبعدين نضعه فى ماء مغلى
لمده 7-5 والغرض هنا لازاله القشرة بس بعدين نزيل القشرة ونفرمها يدوى
بالسكين تم نضع زيت زيتون ملعقتين تقريبا ونضع بصله وحده مكعبات و3 ثوم
مدقوق ونشوحهم على النار حتى تدبل ونضيف الطماطم المفروم والزعتر او
اوريغانو وريحان مجفف الفريش احلى وملح ومعجون طماطم ونحركهم ونسيبهم على
النار هادية لمده 20 دقيقة حتى يتسبكوا ونطحنهم بالخلاط شوفوا الصور وهذا اسمى بمنتدى تانى
[url=][/url]
[url=][/url]
والان نجى للدايت لحبيباتى الى عاملت رجيم ما نسيتكم ههههههه وهنا نستخدم بدل الدقيق الابيض اسمر ونستخدم الجبن الدايت
ونقلل من الدسم والى يحب يعملها بالعجينة العادية وبنفس الشكل انا عندى
تطلع احلى يعنى نفس العجينة بس استخدمنا الدقيق الشعير او القمح او اى نوع
العجينه:
المكونات:
2 كوب دقيق اسمر(وهنا استخدمت نوعين كوب من كل نوع)
ا كوب دقيق ابيض
3 ملاعق حليب بودرة fat free
ملعقة ونص خميرة
ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
2 م زيت زيتون
وماء او حليب للعجن
الطريقة:
اولا ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب
مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح
والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع بعض وبعدين نجيب زيت الزيتون
ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها
عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر
ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة .
نشوف الطريقة بالصور
[url=][/url]
[url=][/url]
تاسعا: بيتزا الوردة بالدجاج جديدة جدا شفتها باحد المنتديات وطبقتها
بعد ما تخمر العجينه نفردها ونستخدم صحن القهوة لتحديد الشكل المطلوب شوفوا الصور
[url=][/url]
وهنا التوبينق المستخدمة وما صورت الدجاج نسيته والجبنه قليلة الدسم
[url=][/url]
الجبنه قليلة الدسم تم نوزع الخضروات المقطعة مكعبات
طماطم بصل فلفل حلو اخضر واحمر ونرش عليهم شوية زعتر ونوزعهم على البتزا
تم فوقها الدجاج المسلوق المشوى
وهنا نزينها بالفطر وفلفل احمر حلو مشوى
[url=][/url]
ونرش عليها شوية اوريغانو وفلفل اسود اختيارى وهذا شكلها قبل ما تدخل الفرن
[url=][/url]
[url=][/url]
وبعد الخبز وقطعتها
صورة مقربه
تاسعا:[Greek Pizza
[size=21]هدا البيتزا لديدة جدا والله وطعمها روعة ان شاء الله تعجبكم وهنا استخدمت نفس العجينه بس غيرت من المكونات وتطلع مختلفة تماما
نفرد العجينه ونتقبها بالشوكة
نضع عليها صلصة مش كثير ونضعا فوقها جبنه موزرايلا قليلة الدسم
ثم نضع عليها شرائح الطماطم بشكل دائرى وفلفل حلو
ثم نوزع عليها البصل الاخضر والاحمر وما كان عندى وجبنه فيتا لايت
طبعا كل شى حاولت انه احطت بالصور والصور راح تشرح الاشكال ولو انها المرة هذا مش اوى يعنى بس حاولت اجيب
الاشكال الى تحبوها اكثر شى
طبعا هذه العجينه بستخدمها من عشر سنين
اخدتها من الماما بس هى بتستخدم الزيت اكثر شى وانا الزبدة وانا بعمل بيها
كل شى يخطر على بالك وديما بعتمدها وما حاولت اغير لعجينة تانية لانها
ضابطه معى وكل من يذوقها عندى يعتقد انها جاهزة والله على ما اقول شهيد
والاشكال شفتها فى مواقع اجنبيه وبعضها عربيه والبعض عندى من قبل والان
نخليكم مع المقادير
وهده المقادير:
3اكواب دقيق
3 ملاعق حليب بودرة
ملعقة ونص خميرة
نص ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
3_4 م ك زيت زيتون او زبدة الى تحبيه
وماء او حليب للعجن
الطريقة:
اولا ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند
ترتفع وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة
ونخلطهم مع بعض وبعدين نجيب الزبدة شوية زيت ونفركها كويس مع الدقيق وهذه
خطوة مهمه وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما
كان العجن اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال
المطلوبة وبس.
ملاحظة: انا ساعات بدل ما ازيد الماء اذا كانت تبى اكثر اضيف حليب واعجنها بيها تجى تجنن
وبالنسبة للدهن بيض مع حليب العلب واللون نستخدم ملون اى لون تبيه شرحته تحت
نسيبها تختمر انا ساعات نص ساعة واذا عندى وقت ساعه ونبدا باول شكل وهو المراوح
اولا: المراوح
والحشوة هنا كانت عبارة عن:
لحم مفروم معصج مع بصل وبهارات بالطريقة العادية وضفت ليه زيتون وبقدونس وجبنه تشدر وبطاطس مسلوقه
نعملهم كور ونحشى بيهم المراوح وتقدرى تستخدمى اى حشوة تحبيها
ثانيا: العصافير
المرة هذا كنت مستعجلة ما جت كويسه كثير
وهذه باللون الاخضر تقدرى تستخدمى صبغة عادية لى لون تضيفيها لمية العجن
وحسب ما تبى اللون تبى غامق تضيفى لون اكثر تبى فاتح تضيفى بس شوية ونلفها
مثل العقدة
والعيون نستخدم كبش قرنفل او فلفل اسود حبوب
ثالثا : السمكة
الحشوة كانت عبارة عن تونه مع شويه شطه وزيتون وجبنه فيلادلفيا نخلطهم مع بعض ونحشى بيها الى تبيه
رابعا: الوردة
نحشيها جبنه مع سبانج مطبوخة بالطريقة العادية ومرة هده حشيتها جبنه للتوضيح بس والمعجنات الاولات عملت حشوة السبانخ
خامسا: ورد الجورى
وفى العادة نحشيها جبنه كيرى او مثلثات مع شوية زعتر هالمرة زيتون للتوضيح
سادسا: المعجنات الملفوفة
سابعا: بيتزا الاطراف المحشية بالنقانق
بيتزا عادية وباى حشوة تحبى بس نحشى اطرافها نقانق مقطعة صغير
تحمرت منى شويه
الان نجى للصلصة البيتزا والصور تشرح الطريقة بالتفصيل
طريقة الصلصة:
نجيب طماطم ناضج
ونعمل بيه اربع فتحات خفيفة سطحية شوفوا الصورة وبعدين نضعه فى ماء مغلى
لمده 7-5 والغرض هنا لازاله القشرة بس بعدين نزيل القشرة ونفرمها يدوى
بالسكين تم نضع زيت زيتون ملعقتين تقريبا ونضع بصله وحده مكعبات و3 ثوم
مدقوق ونشوحهم على النار حتى تدبل ونضيف الطماطم المفروم والزعتر او
اوريغانو وريحان مجفف الفريش احلى وملح ومعجون طماطم ونحركهم ونسيبهم على
النار هادية لمده 20 دقيقة حتى يتسبكوا ونطحنهم بالخلاط شوفوا الصور وهذا اسمى بمنتدى تانى
[url=][/url]
[url=][/url]
والان نجى للدايت لحبيباتى الى عاملت رجيم ما نسيتكم ههههههه وهنا نستخدم بدل الدقيق الابيض اسمر ونستخدم الجبن الدايت
ونقلل من الدسم والى يحب يعملها بالعجينة العادية وبنفس الشكل انا عندى
تطلع احلى يعنى نفس العجينة بس استخدمنا الدقيق الشعير او القمح او اى نوع
العجينه:
المكونات:
2 كوب دقيق اسمر(وهنا استخدمت نوعين كوب من كل نوع)
ا كوب دقيق ابيض
3 ملاعق حليب بودرة fat free
ملعقة ونص خميرة
ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
2 م زيت زيتون
وماء او حليب للعجن
الطريقة:
اولا ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب
مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح
والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع بعض وبعدين نجيب زيت الزيتون
ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها
عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر
ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة .
نشوف الطريقة بالصور
[url=][/url]
[url=][/url]
تاسعا: بيتزا الوردة بالدجاج جديدة جدا شفتها باحد المنتديات وطبقتها
بعد ما تخمر العجينه نفردها ونستخدم صحن القهوة لتحديد الشكل المطلوب شوفوا الصور
[url=][/url]
وهنا التوبينق المستخدمة وما صورت الدجاج نسيته والجبنه قليلة الدسم
[url=][/url]
الجبنه قليلة الدسم تم نوزع الخضروات المقطعة مكعبات
طماطم بصل فلفل حلو اخضر واحمر ونرش عليهم شوية زعتر ونوزعهم على البتزا
تم فوقها الدجاج المسلوق المشوى
وهنا نزينها بالفطر وفلفل احمر حلو مشوى
[url=][/url]
ونرش عليها شوية اوريغانو وفلفل اسود اختيارى وهذا شكلها قبل ما تدخل الفرن
[url=][/url]
[url=][/url]
وبعد الخبز وقطعتها
صورة مقربه
تاسعا:[Greek Pizza
[size=21]هدا البيتزا لديدة جدا والله وطعمها روعة ان شاء الله تعجبكم وهنا استخدمت نفس العجينه بس غيرت من المكونات وتطلع مختلفة تماما
نفرد العجينه ونتقبها بالشوكة
نضع عليها صلصة مش كثير ونضعا فوقها جبنه موزرايلا قليلة الدسم
ثم نضع عليها شرائح الطماطم بشكل دائرى وفلفل حلو
ثم نوزع عليها البصل الاخضر والاحمر وما كان عندى وجبنه فيتا لايت
الثلاثاء سبتمبر 01, 2015 5:05 am من طرف azzazya
» مكتبة المعارف الاسلامية
الأربعاء يونيو 18, 2014 5:17 am من طرف Admin
» الاطلس الالكتروني معلومات كاملة عن كل دول و القارات كنز من المعرفة
الخميس أبريل 03, 2014 5:36 am من طرف mohamed2080
» بديل الاوفيس المفاجئه...خاص لعيون الدكتور غريب ادمنا العزيز
السبت نوفمبر 02, 2013 6:51 am من طرف زكريا
» {الاسطورة}اسطوانة شامله بها 30 نسخة ويندوز+برامج متنوعه
الأحد أغسطس 25, 2013 9:21 pm من طرف karimfa
» تردد قناة تايم تركى على النايل سات
الجمعة أبريل 27, 2012 7:20 am من طرف azzazya
» كلاكيت تاني مره روتانا افلام تغير ترددها
الجمعة أبريل 27, 2012 7:17 am من طرف azzazya
» انطلاق روتانا كلاسيك 15 مايو الجاي
الخميس أبريل 26, 2012 3:30 am من طرف azzazya
» ظهرت قناة مصارعة جديدة
الخميس أبريل 26, 2012 3:19 am من طرف azzazya
» قناه مسلسلات جديده
الخميس أبريل 26, 2012 3:18 am من طرف azzazya
» روتانا افلام
الخميس أبريل 26, 2012 3:13 am من طرف azzazya
» اروع شاشة توقف هدية لاعضاء المنتدى بالسيريال
الإثنين مارس 19, 2012 12:51 am من طرف isacco
» الموسوعة القرانيه كاملة ادعو لابى بالرحمة والمغفره
الثلاثاء يناير 31, 2012 12:55 am من طرف Admin
» مفاجأة حمل المصحف كامل Mp3 للمقرئ اللى تختارة !!!!!
الثلاثاء يناير 31, 2012 12:40 am من طرف Admin
» برنامج رائع وعلى مسؤليتى خش وحمل
الأربعاء ديسمبر 28, 2011 7:00 am من طرف اسامه امير
» الآن العملاق انترنت دانلود مانجر باصدار نهائي 5.18+الباتش القاتل+
الأربعاء ديسمبر 07, 2011 2:01 pm من طرف طحيمش
» مصرع 6 وإصابة 10 فى حادث مرورى بالغربية
الإثنين نوفمبر 14, 2011 11:06 pm من طرف محمود العزازى
» «التعليم»: سجلنا 491 ألف معلم في «الكادر» .. ومد المرحلة الثالثة إلى بعد العيد
الأحد نوفمبر 06, 2011 12:45 am من طرف محمود العزازى
» حسبنا الله ونعم الوكيل
الأربعاء نوفمبر 02, 2011 4:50 pm من طرف محمود العزازى
» ملف الحج الكامل لاجل عيون الحاج السيد
السبت أكتوبر 29, 2011 1:33 am من طرف Admin